Fužinar izgubil v Biljah, na koncu sezone 2021/22 je osvojil enajsto mesto v 2.SNL

Nogometaši edinega koroškega drugoligaša so v zadnjem, 30.krogu prvenstva 2.SNL, gostovali v Biljah. Istoimensko domače moštvo je tekmo dobilo z 2:1. To pomeni, da je Fužinar sezono 2021/22 končal na enajstem mestu. Na današnji tekmi sta za Bilje zadela Tian Pantelić v 18. in Faris Zubanović v 79.minuti, za Fužinar pa je svoj prvi gol v drugi ligi dal mladi Gal Kotnik v 84.minuti. 

 

 

Po koncu tekme je trener Fužinarja Mihael Bukovec, ki je uspešno vodil Fužinar v peti klubski drugoligaški sezoni, za naš portal povedal naslednje:

“V najbolj oddaljeno gostovanje smo šli zelo zdesetkani. Imeli smo tri kaznovane in dva poškodovana igralca, nekateri pa so predčasno dobili prosto. S popolnoma novo, neuigrano ekipo, z mladimi igralci, v prvi postavi sta igrala dva kadeta in en mladinec, smo nudili več kot samo dostojen odpor favoriziranemu Bilju. Na klopi smo imeli le tri igralce.

V prvih desetih minutah smo si pripravili dve stoodstotni priložnosti, ki ju žal nismo izkoristili. Potem smo hitro dobili prvi gol. Po kotu nismo uspeli izbiti žoge, domači so poentirali. Kljub vsemu nismo obupali, se pogumno podali naprej v tekmo, dobro smo taktično stali na igrišču, imeli smo štiri ali pet izredno lepih priložnosti. Domačinu smo nudili dostojen odpor, bili smo enakovredni.

Drugi gol smo dobili po napaki ožje obrambe. Igralcem ni kaj za zamerit, saj je bila obramba prvič v takšni zasedbi. Kljub vsemu nismo obupali, preko mladega Gala Kotnika, ki je danes debitiral v članski ekipi, smo uspeli znižati rezultat. V maniri najboljših evropskih golgeterjev je realiziral svojo priložnost, zadel je spodnji dolgi vratarjev kot. Kotnik je bil nekajkrat že v rezervi, vendar še ni igral. Tokrat je pogumno odigral petindvajset minut.

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem fantom, ki so dobili priložnost, tako da smo vseeno izpeljali uspešno sezono, vsem mojim sodelavcem v klubu, vodstvu. Zahvalil bi se predvsem navijačem, ki so verjeli v nas in jih nismo razočarali, kljub turbulencam, ki so se dogajale skozi sezono. Verjamem, da je Fužinar že stalnica v drugi ligi, da bomo dobili licenco in da bo Fužinar nadaljeval svojo šesto sezono v drugi slovenski nogometni ligi.”