Fužinar-Ilirija 3:2, druga zaporedna zmaga Ravenčanov

Nogometaši Fužinarja so danes na Ravnah v 10.krogu 2.SNL premagali ljubljansko Ilirijo s 3:2 in s tem potrdili sredino zmago v Slovenski Bistrici. V zelo dobri tekmi z ‘infarktnim’ zaključkom so tik pred koncem tekme uspeli priti do treh točk, potem ko so že zapravili vodstvo z 2:0. Z novo zmago so sedaj z enajstimi točkami na desetem mestu lestvice. 

 

Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi, saj se nahajata v nevarni zoni izpada. Gostje so prišli na Ravne z dvema točkama manj, z željo, da odidejo domov vsaj s točko. Ravenčani pa so želeli priti do novih treh točk ter prvič v tem prvenstvu zmagati na dveh tekmah zapored. To jim je na koncu tudi uspelo.

Kakšnih 100 gledalcev je videlo dinamično, do zadnjega sodniškega žvižga negotovo tekmo z veliko priložnostmi in petimi goli.

Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Fužinarja, v 19.minuti je zadel Cene Kitek.

Ko je v 53.minuti Razvan Andrei Morariu povišal na 2:0, je kazalo, da bodo Ravenčani prišli do gladke zmage. Vendar se to ni zgodilo. Gostje so v roku petnajstih minut izenačili. Oba gola je dal Ismir Nadarević, prvega v 59., drugega pa v 74.minuti.

Minuto pred koncem regularnega dela tekme pa so domači le prišli do tretjega gola. Uspešen je bil Ikenna Divine Ingwe in zmaga je vendarle ostala na Koroškem!

Izjava trenerja Fužinarja Mihaela Bukovca:

“Tekma je bila odigrana na zelo težkem igrišču, kjer sta obe ekipi prikazali zelo všečno predstavo z visoko dinamiko, s petimi goli in veliko priložnostmi na obeh straneh. Mi smo imeli na koncu nekoliko več športne sreče. Čestitke obema ekipama za prikazano in fer borbo na igrišču. Posebej sem pa vesel za naše fante, ki so dali vse od sebe. V nizu zadnjih štirih tekem smo pokazali, da znamo, zmoremo, da stopnjujemo tako pripravljenost kot igro. Treba je vedeti, da imamo mlado ekipo, veliko je novih igralcev. Zelo sem vesel te pomembne zmage.”