Fužinar doma remiziral s Ketty Emmi&Impol Bistrico

V 24.krogu 2.SNL je Fužinar doma remiziral z moštvom Ketty Emmi &Impol Bistrica. Ravenčani so bili boljši nasprotnik, bili so blizu vsem trem točkam. Dolgo časa so vodili, gostje so izenačili ob koncu tekme. To je drugi zaporedni remi Fužinarja, ki ima sedaj 24 točk, pet več od Ilirije in Tabora iz Sežane, ki sta na zadnjih dveh mestih. Ilirija ima še tekmo manj, jutri gostuje v Gorici. V naslednjem krogu se bosta Ilirija in Fužinar pomerila v Ljubljani, ta tekma je ena izmed ključnih za obstanek v ligi.

 

Fužinar je v prvem polčasu prikazal dopadljiv nogomet, si ustvaril nekaj priložnosti. Eno od njih je izkoristil Ikenna Divine Igwe, ki je Ravenčane v 5.minuti povedel v vodstvo.

V drugem polčasu so se prebudili tudi gostje, ki so uspeli priti do izenačenja. Zadel je Marcos Tavares v 82.minuti.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je bil po tekmi s prikazano igro svojih varovancev zadovoljen:

“Prava prvenstvena tekma, nasprotnik neobremenjen, mi pa ‘krvavo’ potrebujemo točke. Odlično smo vstopili v tekmo, zadeli smo iz druge stoodstotne priložnosti. Držali smo konce igre v svojih nogah, vršili smo pritisk na nasprotnika. Tempo igre je bil visok, po zadetku smo imeli še dve priložnosti, prav tako gostje.

V drugem polčasu je bila igra bolj raztrgana, vseeno smo imeli nekaj priložnosti. Gostje so se dvignili v igri, izkoristili so naš padec koncentracije v zadnji tretjini, prišli so do prepoceni izenačenja.

Imeli smo odličen odnos do igre, izpustili smo iz rok tri točke.  Iz tekmo v tekmo igramo bolje, to me navdaja z optimizmom. Vse imamo v svojih nogah in stoodstotno prepričan sem, da si bomo slej kot prej zagotovili obstanek v ligi.

Fantom vse čestitke za odnos, željo, prikazano na tekmi, gostom za fer igro. Naslednji teden gremo v Ljubljano, kjer igramo proti Iliriji, mogoče si že zagotovimo obstanek v ligi.”