Fužinar doma premagal Primorje s 3:2

Nogometaši ravenskega Fužinarja so danes v 27.krogu 2.SNL premagali Primorje iz Ajdovščine s 3:2. Ravenčani so odlično odigrali prvi polčas, po katerem so vodili z 2:0. Zadela sta Verunica v 15. in Jovičić v 19.minuti. Ko je Katuša v 51.minuti povišal vodstvo na 3:0, je kazalo na gladko zmago Fužinarja. Toda gostje se niso predali, do konca tekme so z zadetkoma Šolaje, ki je dvakrat zadel iz enajstmetrovke, v 71. in 90.minuti, znižali na 3:2. Fužinar je sedaj na lestvici s 36. točkami osmi, vodi Gorica z 68. točkami.

 

 

Zmaga Fužinarja je zaslužena in po treh zaporednih porazih prav gotovo dobrodošla. Predvsem zaradi samega vzdušja v ekipi in tudi naslednje tekme, ko Ravenčani gostujejo pri Rudarju iz Velenja. Derbiji med Rudarjem in koroškimi ekipami so bili v preteklosti zelo zanimivi, dobro obiskani in vedno negotovi. Velikokrat so se ekipe iz Koroške iz Velenja vrnile z vsemi tremi točkami, upajmo, da se bo to zgodilo tudi v soboto.

Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec za naš portal povedal naslednje:

“Tekmo smo pričeli dokaj ofenzivno. V tekmo smo šli z maksimalnim pristopom, ker smo hoteli dokazati, da je bil poraz na Ptuju samo slab dan in da smo dosti boljša ekipa, kot je tam rezultat pokazal, kar je nedvomno današnja tekma pokazala. Relativno hitro smo zasluženo povedli z 2:0 in si priigrali še nekaj zelo obetavnih priložnosti. Veseli me, da smo tekmo držali pod kontrolo. Sicer je bilo nekajkrat nevarno pred našim golom, ampak je mladi vratar Pavli dobro obranil, tudi ožja obramba je počistila kar je bilo treba. V prvem polčasu sem bil zadovoljen z vsemi igralci.

V drugem polčasu smo hitro povišali vodstvo, v podzavest se je vnesla nekakšna lahkotnost. Opravil sem tudi tri menjave, eno sem moral, dve iz taktičnih razlogov, ker imamo že v soboto novo tekmo, pa tudi da igralci iz klopi dobijo priložnost. Ekipa Primorja je takrat začutila svojo priložnost in nas pritisnila. Kljub temu, da je sodnik dosodil dve enajstmetrovki za goste, smo tekmo uspeli rutinirano pripeljati do konca. Nogomet nas je nagradil s tremi točkami, ker je bil pristop pravi, kljub temu, da nam je ob koncu nekoliko pošla sapa.

Veseli me, da smo imeli tri različne strelce. Ob večji koncentraciji ob zaključkih napada oziroma prisebnost, želji po golu bi lahko imeli štiri ali pet različnih strelcev. V soboto nas čaka nova tekma, šaleško-koroški derbi v Velenju. Pripravili se bomo po najboljših močeh, ne samo, da pustimo dober vtis, ampak da na tekmi, ki jo bo v živo prenašal tudi Sportklub, uspemo dobiti kakšno točko.”

Tekma v Velenju se bo v soboto pričela ob 16.uri, z neposrednim prenosom na Sportklubu.