Fužinar doma izgubil z Ilirijo

V šestem krogu 2.SNL je Fužinar na Ravnah gostil ljubljansko Ilirijo. Tekma se je končala z visoko zmago gostov, ki so zmagali s 4:0. To je tretji zaporedni poraz Ravenčanov, ki so sedaj padli na enajsto mesto. 

 

V prvem polčasu smo spremljali dokaj izenačen nogomet. Gostje so bili nevarni v 12.minuti, ko je domači vratar Tilen Marčič s hrabrim posredovanjem pred gostujočim napadalcem Dejanom Djermanovićem preprečil zadetek gostov.

Domači bi lahko povedli v 40.minuti, ko se je Faris Zubanović po globinski podaji sam znašel pred gostujočim vratarjem Elvisom Džafićem, a je streljal točno v njega.

Edini zadetek v prvem polčasu je padel v 44.minuti. Tibor Gorenc Stanković je z leve strani podal, Matej Poplatnik pa z glavo na prvi vratnici zadel za vodstvo gostov. Obramba Fužinarja je bila preveč pasivna, prejeti gol ob koncu polčasa je bil nepotreben.

Takoj na začetku drugega polčasa je imel po podaji Urha Grešovnika lepo priložnost za izenačenje Ion Ibrian, vendar je slabo sprejel žogo in nato napravil še prekršek nad gostujočim vratarjem.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 62.minuti. Gostje so prestregli podajo domačih na sredini igrišča, po globinski podaji pa se je sam pred Marčičem znašel Lan Piskule, ki ni imel večjih težav za povišanje vodstva.

Do konca so gostje z lepo, kombinatorno igro še dvakrat premagali Marčiča. Obakrat je bil strelec Matej Poplatnik. Najprej v 73., nato pa še v 79.minuti. Obakrat je izkoristil slabo pokrivanje domače obrambe, ki mu je pustila preveč prostora.

Zmaga gostov je zaslužena. Tako kot na zadnji domači tekmi proti Krki je Fužinar tudi tokrat prejel prepoceni zadetek ob koncu polčasa. V drugem pa je izkušena gostujoča ekipa, za katero je nastopil tudi nekdanji igralec Fužinarja Dominik Ivkič, izkoristila neizkušenost in padec v igri domače ekipe v zadnje pol ure igre.

Trener domačih Mihael Bukovec je imel velike težave pri sestavi ekipe. Ker je mladinska ekipa gostovala v Brežicah, ni mogel računati niti na enega igralca te ekipe. Tako sta na klopi sedela le dva zdrava igralca, Anže Turičnik in Simon Offei. Chris Cener in Milan Edhil Place sta sicer bila na klopi, vendar zaradi poškodb nista mogla nastopiti.

V naslednjem krogu bo Fužinar gostoval v Rogaški Slatini. Tekma z domačo Rogaško bo v nedeljo ob 16.30 uri.