Filmski teden v Slovenj Gradcu

Danes se v Slovenj Gradcu začenja festival kratkega filma Shots. Na letošnji 4. izvedbi bodo do sobote zavrteli 22 filmov iz 14 držav.

Organizatorji festivala kratkega filma Shots so letošnji spored 22 filmov sestavili iz nabora 1501 prejetih filmov iz 140 držav iz vsega sveta. Letos bodo pred dvorcem Rotenturn prvič predvajali filme iz Hrvaške, Brazilije, Kolumbije in Islandije.

»Festival se še vedno uvršča med najbolje ocenjene filmske festivale na svetu in to je eden izmed mnogih razlogov, da smo skozi vso leto trdo delali za ta projekt. Naša želja je prikazati filme, ki si brez dvoma zaslužijo vašo pozornost. Na letošnjo edici­jo festivala smo prejeli kar 1501 film in izbrali 22 finalistov, ki so nominirani za osem nagrad v posameznih kate­gorijah. Ta festival naj služi kot pomemben opomnik, da je vse mogoče. Tudi v prihodnosti si bomo prizadevali, da se avtorji pri nas počutijo sprejete in da spoznajo del našega vsakdanjika, hkrati pa je naše glavno vodilo, da Slovenj Gradec in Koroško postavimo na filmski zemlje­vid sveta,« je o festivalu v predstavitveni brošuri povedal direktor festivala Tomo Novosel.

Festivala se bo po poročanju STA udeležilo tudi 22 ustvarjalcev predvajanih filmov, v soboto pa bodo podelili osem nagrad. Sedem nagrajencev bo izbrala mednarodna strokovna žirija, eno nagrado pa bodo določili glasovi občinstva.