Do nedelje poteka akcija »Varnostni pas – varuje vas«

Včeraj dopoldne so občani opozorili PU Celje, da v Novi vasi v Celju divja mlajši voznik osebnega vozila znamke BMV, ki z objestno vožnjo ogroža udeležence cestnega prometa. Voznika so ustavili na Partizanski cesti v Celju. Ugotovili so, da je vozil v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega ovoljenja. Vozilo, ki ga je vozil pa ni bilo tehnično brezhibno. Vozilo so vozniku zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

V Celju so včeraj zasegli še dve vozili, v enem primeru kombinirano vozilo vozniku, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja in v nočnih urah še vozniku, ki je vozil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja zaradi vožnje pod vplivom alkohola. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

V prihodnjih dneh bodo tudi na Celjskem še posebej pozorni na uporabo varnostnih pasov v vozilih. Do nedelje namreč poteka akcija »Varnostni pas – varuje vas«, ki je namenjena povečanju stopnje uporabe varnostnega pasu.

V včerajšnjem, dve uri trajajočem nadzoru na območju PU Celje, so zaznali 48 voznikov, ki niso uporabljali varnostnih pasiv. 18 so jih zaradi neuporabe opozorili, ostalim so izdali plačilne naloge. V nadzoru so zaznali tudi 60 voznikov, ki so med vožnjo telefonirali.

V prihodnjih dneh bodo pogosteje nadzirali tako uporabo varnostnih pasov pri vožnji kot uporabo zadrževalnih sistemov, pozorni pa bodo tudi na druge cestno prometne kršitve.

Voznikom in potnikom svetujejo, da dosledno spoštujejo cestno prometne predpise.