‘V decembru se bo pričela nekakšna 60-letnica moje glasbene kariere’

Pionir slovenske elektronske glasbe Miha Kralj je po skoraj štiridesetih letih na vinilu ponovno izdal svoj album Electric Dreams, ki je prvič izšel 1985. To je njegova tretja studijska plošča, ki je v zadnjem času doživela ponatis. To je bil tudi povod za kratek intervju, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju.
E-Koroška: Pred kratkim je izšel ponatis vaše plošče Electric Dreams, ki je prvič izšla leta 1985. Kje jo lahko vaši oboževalci nabavijo?
Kralj: Plošče se nabavijo pri meni preko maila [email protected] – pošljem predračun in potem sledi pošiljanje.
E-Koroška: Lani sta ponovno izšli tudi vaši prvi dve plošči, Andromeda in Odyssey, tako da ste sedaj nekako kompletirali vašo ‘trilogijo’ iz osemdesetih let. Kakšni so vaši občutki ob tem? Je pri teh novih ploščah kakšna razlika od originalnih, morda v zvoku, produkciji?
Kralj: Ko po tolikem času zopet narediš remaster da malo izboljšaš kvaliteto, je res zanimiv, lep občutek. Ker imam vse originale doma in sem njihov lastnik sedaj, je to veliko lažje. Ker so danes že tako dobri programi, ki jih včasih ni bilo in se je snemalo preko aparatur za izboljšavo zvoka, je danes to pravi ‘komotizem’ in se da res popraviti marsikaj – seveda original ostalih analognih zadev ostane isti!
E-Koroška: Še vedno je aktualna vaša zadnja plošča Parallel Mirrors, ki je izšla pred dvema letoma. Kako je prišlo do tega  da bo 37. letih spet posnamete novo ploščo?
Kralj: Ker imam še vedno veliko analognih sintov in novih zadev in ne moreš celo življenje sloneti na SAVI ŠUMI, ANDROMEDI  itd, sem pričel pred prvim koncertom leta  2016 delati nove skladbe in tako sem v šestih letih naredil nov, sodoben album, ki je primeren tudi za mlajšo publiko.

E-Koroška: Decembra boste imeli v Ljubljani koncert. Bi lahko povedali, kaj lahko oboževalci pričakujejo, katere skladbe boste igrali? Imate mogoče v naslednjem letu v načrtu koncerte tudi v ostalih slovenskih mestih, morda kakšno turnejo?Kralj: V decembru se bo pričela nekakšna 60-letnica moje glasbene kariere, ki se bo nadaljevala v drugo leto in bo še kar nekaj koncertov. Miklavžev koncert bo nekakšna repriza mojega glasbenega ustvarjanja in že malo tudi Novoletnega ‘štimunga’. Se bo pa dalo kupiti tudi moje LP- je po znižani ceni za tiste, ki bodo na koncertu. Pogoj bo karta.