Korotan zmagal v Celju

Nogometaši prevaljskega Korotana so v 5.krogu 3.SNL vzhod gostovali v Celju, kjer so se pomerili z domačim Šampionom. Po najboljši igri v dosedanjem poteku prvenstva so ga visoko premagali, rezultat je bil 4:1. S to zmago so se Prevaljčani povzpeli na šesto mesto, pridobili so kar pet mest. Fužinar bi moral gostovati v Vidmu, vendar je bila tekma zaradi slabega vremena odpovedana in prestavljena na 2.10.

 

Korotan je zmagal lažje kot se je pričakovalo. Tokrat so vse linije delovale skoraj brezhibno, še posebej dobro so varovanci trenerja Romana Pleseca igrali v napadu, saj so kar štirikrat zatresli domačo mrežo.

Najprej je to uspelo Gregi Klariču v 11.minuti. Osem minut kasneje je bil uspešen še Dejan Fink, ki je postavil končni rezultat prvega polčasa.

Tudi v drugem polčasu so ‘plavi’ nadaljevali z dobro igro in podvojili vodstvo. Zadela sta Grega Klarič v 72. in Faris Buljubašić v 78. minuti.

Častni gol za domače je dal Kevin Goršič v 86.minuti.

Druga zaporedna zmaga je dober znak za naprej. V naslednjem krogu igra Korotan doma proti IBLO Podvinci, ki so v tem krogu z istim rezultatom izgubili z Maripol Starši. Morebitna tretja zmaga v tem prvenstvu bi pomenila, da se lahko Prevaljčani vključijo v boj za najvišja mesta na lestvici.

Omeniti velja še prvo zmago mladincev Fužinarja v 1.SMNL v tej sezoni, z 2:0 so na Ravnah premagali favorizirano Celje.

Tako kot Korotan bo tudi Fužinar v naslednjem krogu igral doma, na Ravnah bo gostil Čardo Martjanci. Obe tekmi bosta v soboto.