36-letnik z žalskega območja ogoljufal več ljudi

Iz ene od celjskih poslovalnic, kjer se ukvarjajo s prodajo mobilnih telefonov in sklepanjem naročniških razmerij so obvestili PU Celje, da jih je v zadnjem obdobju, za najmanj 30.000 € oškodoval moški, ki je v imenu pravnih oseb, nekatere od njih so že v stečaju, sklepal naročniške pogodbe in si s tem pridobil ugodnosti za nakup mobilnih telefonov višje cenovne vrednosti.

 

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je dejanja osumljen 36-letni moški, doma z žalskega območja, ki je poleg tega, da je v imenu pravnih oseb sklepal naročniška razmerja in pridobival ugodnosti za nakup dražjih telefonov, zlorabil osebne podatke več oseb ter v njihovem imenu v spletnem podjetju najemal  kredite. Za plačilo kreditnih obveznosti je podjetje v nadaljevanju bremenilo oškodovance.

Po do sedaj zbranih podatkih je 36-letnik, v sodelovanju z vsaj še dvema znanima sostorilcema, storil najmanj 56 kaznivih dejanj goljufij, tatvin ter  poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Skupna materialna škoda, ki so jo povzročili oškodovanim osebam,  presega 112.000 €.

PU Celje