31. Festival Suha cool&crazy

Vokalni ognjemet se obeta na 31. Festivalu Suha na suškem gradu in v Dravogradu, tokrat z vrhunskimi vokalnimi skupinami iz Avstrije, Slovenije in Nizozemske.

Osem nekdanjih Dunajski slavčkov tvori moško skupino VieVox, ki nudi vokalno glasbno na najvišjem nivoju. Rosana, Bernarda, Kristina in Ksenija s Kvartetom Štiglic s Solčave navdušujejo z izredno harmonijo in svežim programom od ljudskih do popovskih pesmi. Nizozemska vocal-pop-skupina De Meisjes met de Wijsjes (dekleta z vižami) pa združuje close-harmony petje s humorjem in vdihuje znanim nizozemskim vižam novo življenje. Da ne pozabimo gostitelja, Oktet Suha in Dravograjski oktet. V pozdrav bo v Dravogadu zapel domači ženski zbor Lipa, na suškem gradu pa P.I.S Žvabek. Prava poslastica za ljubitelje vrhunske evropske vokalna glasbe.

Od vsega začetka je bil namen festivala, da združuje vokalne skupine iz Avstrije in sosednjih držav, jim omogoča kulturno izmenjavo in skupne nastope in s tem spodbuja toleranco in medsebojno razumevanje v smislu združevanja Evrope. Za to prizadevanje je Festival Suha lani bil izbran iz 90 projektov izmed tri finaliste za Evropsko državno nagrado.

Več informacij:  www.festival-suha.at

Termina:             Petek, 21.6.2024 v cerkvi Sv. Vida v Dravogradu

                            Sobota, 22.6.2024 na suškem gradu, obakrat ob 20.uri

Vstopnice: [email protected] ali +43 664 3811049