2.605 novih okužb, več kot 18 tisoč aktivnih primerov

Večina ljudi spoštuje ukrepe kar je zelo pohvalno, je v oddaji Tema dneva dejala Jelka Godec, na drugi strani pa so bili vsak petek protestniki, ki niti ne vejo zakaj protestirajo, želijo zgolj pozornost in očrniti vlado, češ da ne dela dobro, je dodala. Tako zbiranje ne prinaša nič dobrega in tisti, ki bodo tam, bodo odgovorni tudi za morebitno širjenje virusa je opozorila in poudarila, da bi javna RTV morala imeti vsak dan pozivati k spoštovanju ukrepov, tako pa je glavna novica pet protestnikov, ki stojijo pred vlado.

 

Nas čaka daljši “lockdown” od napovedanega enega tedna, je državno sekretarko za področje zdravstva Jelko Godec. vprašal voditelj oddaje. “Koliko časa bo trajal ta lockdown na občine, je odvisno od vseh nas in od tega, koliko se bomo držali vseh ukrepov, ki jih je sprejela vlada na podlagi strokovnih odločitev. Jaz upam, da bodo ti ukrepi prijeli, da bomo zmanjšali število okuženih in tistih, ki rabijo bolnišnično nego. Še dodatnega zapiranja gospodarstva si res nihče ne želi, tako vsi upamo, da do tja ne bomo prišli,” je pojasnila državna sekretarka.

Danes so objavili številke novo okuženih, ki so v torek ponovno podrle rekorde, našteli so namreč 2605 pozitivnih primerov ob 7471 testiranih osebah. Delež pozitivnih testov je tako 34, 87 odstotka. Število vseh aktivno okuženih je 18,269 oseb. 612 bolnikov je hospitaliziranih, intenzivno nego pa jih rabi 99. Štirinajst dnevna incidenca je 872 na 100 tisoč prebivalcev, umrlo pa je osem oseb.

Več si lahko preberete TUKAJ.